top of page
Zoeken

11. Hoe kan een functioneringsgesprek er nog uitzien?

Na twee jaar werken in Zorgzame Buurten, doe ik nu bij alle projecten een terugblik en vooruitblik: welke effecten zagen we in de voorbije periode? Hoe hebben we de buurt, onszelf en het beleid zien veranderen in de voorbije periode? Wat zijn je wensen voor de toekomst? Wat heb je daarbij nodig? Vragen die mee helpen stilstaan bij de evoluties die er geweest zijn en nog nodig zijn, wat er bereikt is, vragen die reflectie en eigenaarschap stimuleren door stil te staan bij de ruimere context.Het is allesbehalve een functioneringsgesprek, toch vroeg ik me af wat zou gebeuren als functioneringsgesprekken er meer zo zouden uitzien, de bredere context betrekkend? Zou jij deze willen toepassen voor individuele of teamevaluaties?

Deze vragen zijn misschien niet altijd eenvoudig om te stellen, misschien zijn antwoorden confronterend of liggen verwachtingen niet in dezelfde lijn. En misschien worden gesprekken getriggerd die belangrijk zijn om te voeren, over waar we samen naartoe gaan en welke bijdrage elk daarin heeft. Ook die bijdrages die niet rechtstreeks in cijfers te vatten zijn.


  1. De organisatie en de wereld errond: Wat heb je zien evolueren, sinds vorig jaar tot nu, in de organisatie en wat ermee verbonden is? (bv relaties met klanten, leveranciers, eigen samenwerkingen intern en extern, …) Wat is veranderd? Wat is je droom voor de toekomst, waar moeten we volgens jou naartoe evolueren? en wat is daarvoor nodig? 

  2. Eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling: Hoe ben ikzelf geëvolueerd in het laatste jaar? En hoe zou ik graag in de toekomst evolueren? Waar wil ik in groeien en wat heb ik daarvoor nodig? 

  3. Hoe heb ik met mijn kennis/talenten/netwerk invloed gehad op de organisatie en haar werking? Heb je signalen doorgegeven en hoe heeft dat de organisatie vooruit geholpen? Hoe kan dat evolueren naar de toekomst toe en wat is daarvoor nodig?


Heb je graag een uitgewerkte template in A3-formaat met richtinggevende vragen, laat dan gerust je naam hieronder of in een berichtje, ik deel die graag.

Ik gebruik graag visuele templates, die geven een mooi overzicht waar het gesprek over gaat, waar we het over hebben. Die maak ik ook graag voor jou!

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page